top of page

WORD WIJS!

4 - WEEKSE TRAINING

In deze training leer jij hoe je kou, ademhaling en focus kan combineren en gebruiken voor je fysieke en mentale welzijn. De nadruk ligt op de Wim Hof methode - maar je leert ook wat een gezonde en efficiënte ademhaling is in het dagelijks leven en hoe je deze in korte tijd kunt verbeteren.

Ben je geïnteresseerd in het leren van de Wim Hof Methode of wil je graag beginnen met koude-training? Wil je daarnaast inhoudelijk meer te weten komen over het belang van een juiste ademhaling en de gezondheidsvoordelen die het jou kan bieden? Dan kan het volgen van een 4-weekse training een geweldige manier zijn om te beginnen. 

Deze gesloten groepscursus is de ideale manier om je kennis helemaal vanaf nul te op te bouwen of om je bestaande kennis te vergroten door gebruik te maken van de kracht en verbinding van de groep. De groepscursus wordt geleid door mij (Steven), een gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur en Yogadocente en Verpleegkundige Sanne. Wij begeleiden je samen gedurende 4 weken met diepgaande kennis van de wetenschap van koudetraining en ademhaling om zo aan jouw routines te werken!

 

Na de cursus zul je in staat zijn om met vertrouwen het geleerde voort te zetten in je dagelijkse ritmes. De 4-weekse groepscursus behandelt onder andere de  3 pijlers van de Wim Hof Methode, waarbij elke les voort bouwt op de ervaring van de week ervoor. Je krijgt huiswerk (wees niet bang voor de hoeveelheid) om tussen de lessen door aan te werken en je eigen ervaringen op te doen!  Alle lessen zijn zo opgebouwd dat ze Wim's filosofie "Voelen is begrijpen" volgen.

  • Kennis over energie, stress en koude training

  • Oefeningen en tips om later thuis toe te passen

  • Gecertificeerde Wim Hof Methode instructeur

  • 1-op-1 begeleiding tijdens je ijsbad ervaring

  • Q & A aan de instructeur

Benieuwd of vragen? Voel je vrij om contact op te nemen.

De cursus wordt niet aanbevolen bij zwangerschap, epilepsie of ernstige cardiovasculaire problemen.

wim hof training stiens

WEEKPLANNING

Deze planning is altijd aan verandering onderhevig en afhankelijk van de groep en deelnemers. Zie het als een leidraad, we hanteren graag een "no program, program''.

Week 1.

Adem in, adem uit
Tijd: 09:00 - 10:30
 

Het thema van deze week is om kennis te maken met de training, de methode en met elkaar. Tijdens deze les staat de filosofie "Voelen is begrijpen" centraal, met een korte introductie van de 3 pijlers van de Wim Hof Methode en de opbouw van de training. Daarnaast leer je de basisprincipes van de ademhalingstechniek en maak je kennis met enkele oefeningen om je ademhaling te beheersen. Samen zullen we de eerste stappen zetten naar het verkennen van de kracht van onze ademhaling.

Week 2.

Koude expeditie

Tijd: 09:00 - 10:30

 

Deze training legt de focus op de kou. We duiken dieper in de wereld van koude-exposure en het effect ervan op ons lichaam. Het kennismaken met de kou en het trainen van je mentale en fysieke weerbaarheid staan centraal. We bereiden ons voor op het contact met ijs, en zullen we stap voor stap leren hoe we de kou kunnen omarmen en onze innerlijke kracht kunnen vergroten.

Week 3.

De wijze wetenschap

Tijd: 09:00 - 10:30

 

Deze week zullen we de wetenschap achter de methode bespreken. We zullen dieper ingaan op de fysiologische aspecten van de Wim Hof Methode en ontdekken hoe het precies werkt in ons lichaam. Je zult leren over de effecten van de ademhalingstechnieken en kou op je immuunsysteem en algehele gezondheid. Na deze week zul je een dieper begrip hebben van de achterliggende principes van de Wim Hof Methode.

Week 4.

Je voelt je w-ijs

Tijd: 09:00 - 10:30

 

Deze week staat in het teken van de drie centraal staande pijlers achter de Wim Hof Methode: ademhaling, kou en mindset. We zullen dieper ingaan op elk van deze fundamenten en ontdekken hoe ze elkaar versterken. We verkennen de kracht van de kou verder en hoe het kan bijdragen aan het versterken van je immuunsysteem en het verbeteren van je algehele gezondheid. Aan het einde van deze week heb je alle tools en kennis om de Wim Hof Methode toe te passen in je dagelijks leven en te genieten van de voordelen van een versterkt lichaam en geest.

bottom of page