top of page
Wim Hof IJsbad Stiens.jpeg

DE WIM HOF METHODE

De Wim Hof Methode is een wetenschappelijk onderbouwde methode gericht om je algehele gezondheid te verbeteren. Bij deze methode, ontwikkeld door de gelijknamige 'Iceman' Wim Hof, draait het allemaal om drie belangrijke onderdelen: ademhalingstechnieken, koude training en mindset/focus. Door deze elementen te combineren, kun je opmerkelijke invloed uitoefenen op je eigen immuunsysteem en je algehele welzijn.

DE VOORDELEN

De Wim Hof Methode kan, door regelmatige beoefening, je verschillende gezondheidsvoordelen geven die je leven op positieve wijze kunnen veranderen. Denk hierbij aan het volgende:

 

Het versterken van je immuunsysteem: De ademhalingstechnieken en koude training, kunnen je je immuunsysteem aanzienlijk versterken. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat deze methode invloed heeft op ons autonome zenuwstelsel en de immuunrespons van ons lichaam; oftewel je weerstand wordt versterkt!

 

Verhoogde energie en vitaliteit: Door bewust aan de slag te gaan met onze adem, kan dit leiden tot een verhoogde zuurstofopname en een verbeterde bloedcirculatie. Kortom, een boost in je energieniveaus! 

 

Stressvermindering: Door je ademhaling en koude tolerantie te trainen, kun je je lichaam conditioneren om stressbestendiger te worden. Geloof het of niet, de kou is je vriend!

 

Verbeterde fysieke prestaties: Koude training is een belangrijk onderdeel van de Wim Hof Methode. Door jezelf bloot te stellen aan deze koude prikkels, zoals koude douches of ijsbaden, kan je je dagelijkse energieniveaus verhogen.

 

Persoonlijke groei en mentale veerkracht: De Wim Hof Methode is niet alleen gericht op de fysieke voordelen, maar ook op onze mindset en focus. Zonder hier aandacht aan te besteden, is het nemen van een ijsbad of een koude douche elke keer een stressvolle ervaring. Door bewust je gedachten te sturen en je focus te vergroten, kun je deze obstakels overwinnen. Minder stress, is meer genieten!

Wim Hof Methode Stiens

DE DRIE PIJLERS

Wim Hof Ademhaling

Ademhaling

De eerste pijler is gericht op ademen. Tijdens het ademen middels de Wim Hof Methode, zijn we meer gericht op het veranderen van de ademhaling van oppervlakkig en snel naar een meer diepere en langzamere ademhaling. Door een specifieke ademhalingstechniek wordt het lichaam voorzien van meer zuurstof, wat kan leiden tot een verbeterde werking van het immuunsysteem, een verlaagd stressniveau en een betere mentale gezondheid.

Wim Hof ijsbadtraining

Koude Therapie

De tweede pijler is blootstelling aan kou; een belangrijk onderdeel van de Wim Hof Methode. Door het lichaam bloot te stellen aan koude temperaturen, zoals tijdens koud douchen of een ijsbad, kan dit leiden tot een versterking van het immuunsysteem en een verbeterde bloedsomloop

Wim Hof mindset training

Mindset & Focus

De derde pijler is gericht op het ontwikkelen van een sterke mindset en focus. Dit is de basis van de andere twee pijlers. Door middel van meditatie en mindfulness-oefeningen, kunnen dit helpen om de mentale gezondheid te versterken en beter te concentreren. Al met al kan dit handvaten geven om beter om te gaan met stress en spanning, om zo een meer gebalanceerd en gelukkig leven leiden.

NIET HET IJSBAD,
WEL DE ADEMHALING?

Het beheersen van je ademhaling betekent het beheersen van jezelf, het verbeteren van je conditie en immuunsysteem, en het krijgen van meer energie. Ontdek ademhalingstechnieken om vermoeidheid, stress, chronische pijn en slaapproblemen te verminderen. Krijg controle over je ademhaling en verbeter je gezondheid.

In deze les zal je worden begeleidt tijdens diverse ademhalingsoefeningen, waaronder de Wim Hof ademhaling. Deze krachtige manier van ademen helpt om je zenuwstelsel in balans te brengen, focus te creëren en geeft meer energie.

 

  • Begeleidende ademhalingstechnieken

  • Yoga oefeningen voor het openstellen van de ademruimte

Praktische informatie

Maximaal 8 personen

Van 19:00 tot 20:00 uur

Kosten: Zie website Yoga met Sanne

Locatie: Yoga met Sanne – Stiens

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN ALS TEAM?

Ontdek de krachtige combinatie van ademwerk, fun en ijsbaden die meer met jouw team doet dan je ooit had gedacht.

bottom of page